Hvorfor Mitsubishi varmepumper?
Der er mange grunde til at vælge en varmepumpe fra Mitsubishi. Den vigtigste grund er den høje kvalitet og meget få fejl på produktet. Deruodver er den blandt andet tilpasset til det danske klima og derfor har den en lang levetid, ligesom den er testet til at være en af de bedste på markedet.
Materialets lange levetid på Panasonic Danmarkspumpen betyder samtidig, at anlægget får en høj ydelse. Du får dermed store mængder gratis og ren energi fra luften, som effektivt vil opvarme dit hjem eller kontor på en behagelig måde.
Hvorfor luft-luft varmepumper generelt?
En varmepumpe er en rigtig dejlig sparegris…!
Kontroller selv hvor effektivt varmepumpen arbejder, og glæd dig over for eksempel kun at bruge 9 kW (eller kr. 18,-) i døgnet ved en udetemperatur på omkring minus 2-3° C – og det med plus 22° C på alle 64 m2 inde i huset.
Sådan fungerer en luft-luft varmepumpe¨
En varmepumpes opgave er at flytte varmen fra et sted til et andet. Varmen flyttes fra fordamperen i udedelen til kondensatoren i indedelen ved hjælp af en kompressor. Varmen optages i fordamperen, som er placeret udendørs sammen med kompressoren.
Den varme, som fordamperen trækker ud af udeluften, komprimeres (presses sammen) i kompressoren, hvorfra varmen pumpes ind til kondensatoren ved hjælp af trykforskellen, som er placeret indendørs. Kondensatoren afgiver nu varmen, næsten som en varmeblæser.
Varmepumpen indeholder et kølemiddel, som fordamper og kondenserer ved meget lave temperaturer. Denne egenskab udnyttes i varmepumpen.
Cirkulationen i varmepumpen
Når kølemidlet cirkulerer igennem fordamperen, fordampes kølemidlet, og optager varme fra udeluften i den lukkede kreds.
Når kølemidlet er fordampet, komprimeres varmen ved hjælp af kompressoren, og varmen stiger nu til en temperatur på ca. 60 grader.
Det varme, fordampede kølemiddel pumpes nu ind til kondensatoren. Her bliver kølemidlet afkølet og kondenserer, og samtidig blæses varmen ind i boligen. Efter endt kondensering suges væsken ud til fordamperen, og processen starter forfra.
Fremtidens opvarmning ifølge Teknologisk Institut
I Sverige har de vidst det i mange år, og i Danmark er interessen for varmepumper nu også ved at vinde frem. Teknologisk Institut spår, at de vedvarende energiformer bliver fremtidens opvarmning.
En varmepumpe er billig i drift, den er miljøvenlig, og den giver en behagelig varme. Forbrugere vælger i dag at skifte oliefyret eller elopvarmningen ud med en varmepumpe for at udnytte varmeindholdet i luften og omdanne det til varme i huset.
– Varmepumper har stået i skyggen af de andre teknologier inden for vedvarende energi, men nu er forbrugerne ved at få øjnene op for de klare fordele, der er ved varmepumper, siger civilingeniør Claus S. Poulsen fra Teknologisk Institut.
Teknologisk Institut er en selvejende virksomhed, der er godkendt af Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling, og som rådgiver private om blandt andet energiområdet.
Stigning i varmepumper
Claus S. Poulsen har arbejdet med varmepumper i knapt ni år, og han vurderer, at der i dag er 40.000 varmepumper i de danske hjem.
– Det er dog intet i forhold til Sverige, hvor ti gange så mange har varmepumper. I Sverige er langt de fleste træhuse født med en varmepumpe, for det er en god løsning at vælge fra starten. Derfor ser vi også, at nybygbranchen i Danmark er begyndt at interessere sig for varmepumper, siger Claus S. Poulsen, der tror på, at varmepumper bliver fremtidens opvarmningsform.
– Efterhånden som flere og flere hører om varmepumper, bliver det lettere og lettere at forklare, hvorfor det er så god en måde at varme sit hus op på. Teknikken bag er svær at forklare, men når man regner ud, hvor mange penge folk kan spare om året, så er mange blevet overbevist, siger Claus S. Poulsen.
Få et uforpligtende tilbud på din nye varmepumpe
Ønsker du et tilbud på enten montering & installering af en varmepumpe, eller et almindeligt servicetjek? Så udfyld formularen her.